Pinsa Romana Hattem

Adres
Nieuweweg 85
8051 EC Hattem
Telefoon
06 21291171
Dinerbon.com Hattem Pinsa Romana Hattem
Dinerbon.com Hattem Pinsa Romana Hattem
Dinerbon.com Hattem Pinsa Romana Hattem
Dinerbon.com Hattem Pinsa Romana Hattem
Dinerbon.com Hattem Pinsa Romana Hattem

In de historische hanzestad Hattem is het Grill/Pinsa restaurant Pinsa Romana Hattem te vinden, gevestigd in het oude stationsgebouw anno 1887. Als een van de eerste restaurants van Nederland  wordt hier met trots een heerlijk slow-food gerecht geserveerd uit de oude romeinse tijd genaamd Pinsa Romana. 

 

Pinsa Romana is een soort kruising tussen pizza en focaccia. Het originele recept vindt zijn oorsprong in het oude Rome. De naam komt van het latijnse woord pinsere dat knijpen of kneden betekent. Door de lange rijstijd (namelijk van zo'n 72 uur) en veel kneden krijgt het deeg zijn knapperige korst en een zachte en luchtige binnenkant. Een heerlijk ambachtelijk product dat uit 3 bloemsoorten bestaat. Sojameel vervangt alle dierlijke producten en door het rijstemeel kan het deeg veel water opnemen. Door het samenstelling van ingrediënten en bereidingswijze is dit deeg vergeleken met de klassieke pinsa een veel gezonder en makkelijk verteerbare alternatief. Kies uit een Pinsa met de klassieke tomaten, pesto, zuivel of pompoen sausbasis.  We streven om uitsluitend met originele biologische producten te werken, Daarom is dit een heerlijk gezond slow-food alternatief.

 

Gecombineerd met ons organische Ierse rundvlees van de grill kunt u genieten van een (h)eerlijk onbewerkt diner. Als een echte vleesliefhebber zit u hier aan de juiste adres. Zo kunt u een bijvoorbeeld een mals stuk biefstuk of een heerlijk groot rib steak dat langzaam wordt gegaard en met passie wordt voorbereid. Samen met een heerlijke sfeer, fijn muziek en vriendelijke bediening heeft u een gegarandeerd leuke avond uit in Hattem.