Restaurant de Parelvisser

Adres
Hoofdweg 67
9678 PH Westerlee
Telefoon
(0)597 433 082
Dinerbon.com Westerlee Restaurant de Parelvisser
Dinerbon.com Westerlee Restaurant de Parelvisser

Zo’n 25 minuten ten oosten van de stad Groningen ligt het Westerlee Landgoed. Hier woonde in een ver verleden een Herenboer. Een Herenboer was een een ‘selfmade’ landheer. Een boer die genoeg kapitaal bij elkaar had verzameld om niet langer zelf op het land te hoeven werken. Het verschijnsel Herenboer kwam vooral op na de Agrarische Revolutie in de 18e eeuw en kwam veel voor in het noorden van het land. Omdat Herenboeren vaak landgoeden hadden die zich over vele hectares uitstrekte kwam het vaak voor dat er prachtige landhuizen op werden gebouwd met complexe en bijzondere siertuinen werden aangelegd. Westerlee is hier geen uitzondering op. Sinds het is gerestaureerd en is omgetoverd tot een Hotel-Restaurant gunt het gasten vanuit heel Nederland de kans om te ervaren hoe een landheer van weleer door het leven ging. Ook met een Diner Cadeau dinercheque kunt u deze ervaring meemaken.

Door een combinatie van modern en klassiek ontstaat er een sfeer in het hotel die lastig te omschrijven is. Alsof u tussen twee werelden bent beland. Met de prachtige aankleding van het landgoed is namelijk geen cent bespaard om u het gevoel te geven dat u terug bent gegaan in de tijd maar omdat u nog steeds beschikt over de gemakken van moderne tijd zult u nergens om verlegen liggen. De prachtig luxe kamers zorgen voor onvergetelijk overnachting en voor een heerlijke lunch of diner kunt u altijd een tafeltje bemachtigen in het restaurant De Parelvisser.

Nog geen honderd pagina’s tekst doet het landgoed eer aan. Wacht dus niet langer en ga op bezoek. U kunt ook terecht met een dinercheque van Diner Cadeau.