Restaurant Shirak Armeens & vegetarisch (ALLEEN ZO T/M DO)

Adres
Karrenstraat 14
5211EH Den Bosch
Telefoon
073 614 5462
Dinerbon.com Den Bosch Restaurant Shirak Armeens & vegetarisch (ALLEEN ZO T/M DO)
Dinerbon.com Den Bosch Restaurant Shirak Armeens & vegetarisch (ALLEEN ZO T/M DO)
Dinerbon.com Den Bosch Restaurant Shirak Armeens & vegetarisch (ALLEEN ZO T/M DO)

Let op: op vrijdag en zaterdag van 17:00 tot 20:00 accepteren wij geen Diner Cadeaukaart

Armeens & vegetarisch restaurant Shirak vindt u in één van de gezelligste horecastraten van Den Bosch, de Karrenstraat. Het restaurant heeft een redelijk ruime eetzaal (40 gasten) en een sfeervol terras. Gelukkig hoeft u geen royaal saldo op uw restaurantbon te hebben om in het enige Armeense restaurant van Nederland te lunchen of te dineren. Zo geniet u al voor € 25 van een uitgebreid Armeens 3-gangen menu met opties als Khorovats kebab, Armeense visgerechten en Dzhash (stoofpot met vlees, groenten en kruiden). Uiteraard mag u ook kiezen voor een 2-gangen menu, alleen een hoofdgerecht of gewoon een vegetarische salade met een completerend wijntje. Bij Shirak is uw restaurant cadeau goed voor het gehele menu, inclusief de wijnkaart (Voskevaz, Voskeni, Van Ardi, en Zorah) en bierkaart (Armeens bier en bieren van Floreffe en Budels).

Net als bij andere volken uit het Midden-Oosten behoren lamsvlees, aubergine, walnoten, kidneybonen, mayonaise, yoghurt en lavash (brood) tot de basisingrediënten van de Armeense keuken. Een andere overeenkomst is dat vlees- en vis vaak wordt voorzien van een stevig gekruide vulling. Toch smaken Armeense gerechten distinctief anders dan bijvoorbeeld schotels uit Turkije en Iran. De uitbaters tevens chefs van Shirak, vader en zoon Grigoriants, weten dit prima te accentueren. Ze zijn met horeca in hun roots in de jaren negentig vanuit de stad Gjoemri (Noordwest Armenië) naar Nederland gekomen. Haal uw restaurantbon uit de lade, en ontdek nieuwe culinaire tradities midden in Den Bosch!

Restaurant Shirak biedt ook een ruime kaart met vegetarische hoofd- en voorgerechten. Sommige vegetarische schotels hebben een Armeens karakter, zoals de vegetarische Dzhash (stoofpot met peulvruchten), Armeense zoete tolma uit Gjoemri en Armeense wortelsalade. Maar er staan ook verschillende internationaal georiënteerde vegetarische gerechten op het menu, waarvoor u even eenvoudig met uw restaurant cadeau kunt afrekenen. Shirak is dus een Armeens restaurant én een vegetarisch restaurant in hetzelfde pand en met dezelfde vriendelijke service. Het restaurant is elke dag open van 17.00 tot 22.00 uur.