Manoto

Adres
De Clerqstraat 18
1052 ND Amsterdam
Telefoon
020-6128827
Dinerbon.com Amsterdam Manoto
Dinerbon.com Amsterdam Manoto

In de Clerqstraat in Amsterdam bevindt zich een stukje Iran. Hier is namelijk restaurant Manoto gevestigd, waar u kennis kunt maken met de geraffineerde en diverse smaken van de Perzische keuken. Eigenaar Abbas onderstreept hoe Manoto een plek is waar zowel Iraniërs als Nederlanders zich thuis kunnen voelen. Uw diner kunt u achteraf met uw Dinercheque afrekenen.

De Perzische keuken is zeer divers en lijkt in bepaalde opzichten op andere keukens uit het Midden-Oosten. De rundvleesgerechten die van India tot Mexico te bestellen zijn zult u ook hier op de kaart terugvinden. Toch is de smaak van de Perzische gerechten verfijnder, kleurrijker en puurder. Net als hun tapijten zijn de gerechten het resultaat van vakmanschap, jarenlange ervaring en geheime recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven. Zo worden er kruiden gebruikt die enkel in de bergen van Iran/Hamedan te vinden zijn. Kruiden met namen als Azorbeh, Puneh en Glaghe. Ook het gebruik van saffraan, limoen, kaneel en peterselie geven de authentieke Perzische smaak. Op de uitgebreide kaart van Manoto staan vis-, vlees- en vegetarische gerechten en hier wordt altijd rijst bij geserveerd. Ook knoflook, ui, noten en groenten worden veel gebruikt. De gerechten zijn niet alleen erg lekker, maar ook erg gezond. gebruiken namelijk wat de natuur en de omgeving hen te bieden heeft. Daarnaast koken de chefs van Manoto enkel met Iraniërs ingrediënten van de beste kwaliteit.

De bijzondere smaken van de Perzische keuken vallen niet in woorden te vatten, maar u kunt het nu zelf ontdekken met uw Dinerbon!