Matbar

Adres
Luttekestraat 33
8011 LP Zwolle
Telefoon
06 25456902
Dinerbon.com Zwolle Matbar
Dinerbon.com Zwolle Matbar

Matbar is Noors voor 'eetcafé' en is een gezellig eetcafé met een Noorse inslag. Omdat de Scandinavische keuken voor veel Nederlanders vrij heftig is, heeft de eigenaar van Matbar ervoor gekozen voor een mildere variant: een keuken met een Scandinavische twist. Matbar is erg leuk om te bezoeken wanneer u voorzichtig kennis wil maken met de Scandinavische keuken. Neem uw Restaurantbon mee naar Matbar en geniet van al het lekkers.

Eén van de eigenaren van het restaurant Jan Henk heeft jaren in de Noorse steden Bergen en Hardanger gewoond en gewerkt als chef kok. De pure ingrediënten en de aardse smaken in de gerechten sprak de chef kok erg aan. Alida, de ander eigenaar van Matbar is daarentegen weer dol op de Scandinavische natuur en hun stijl van inrichting. Deze combinatie hebben Jan Henk en Alida goed samen te weten brengen, waardoor de gasten zich even in Noorwegen bevinden als ze dineren in Matbar. Een uitstekende plek om uw Restaurantbon uit te geven.

Bij Matbar kunt u genieten van de Scandinavische keuken, maar in een mildere variant. Hierdoor is de keuken toegankelijk voor een breder publiek en vrijwel iedereen vindt wel een gerecht die hij heerlijk vindt. Alle gerechten hebben Noorse namen, zoals Svinekjake en Dagens Fisk. Het leuke is dat als je ze hardop uitspreekt, ze best naar het Nederlands te herleiden zijn. Zo is Svinekjake varkenswang langzaam gestoofd in bockbier en Dagens Fisk is 'vis van de dag'. Op de menukaart zijn vis-, vlees- en vegetarische gerechten te vinden. De hoofdgerechten zijn in kleine en grotere porties te bestellen. Ook voor de 'luns´ kunt u hier terecht. En ook dan betaalt u ook gewoon met uw Restaurant cadeau.

Matbar is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur. Reserveren kan via de website. Wanneer u een reservering wilt maken voor een bezoek binnen 24 uur, dan kunt u het beste even telefonisch contact met Matbar opnemen. Nodig uw familie uit om samen met u te genieten van het Scandinavische eten met uw Restaurant cadeau.